Eläinten karnevaali Siina Hirvonen

Tämä on mennyt tapahtuma.

Verkkokonsertti: Eläinten karnevaali

Koronarajoitusten takia konsertti lähetetään ainoastaan verkkokonserttina. Verkkolähetyksen seuraaminen on maksutonta. Konsertti korvaa Muumiperheen lauluretki -konsertit, jotka siirtyvät koronatilanteen takia vuoteen 2022.

Erkki Lasonpalo, kapellimestari
Siina Hirvonen, juontaja
Turun filharmoninen orkesteri

Leopold Mozart / Joseph Haydn: Lelusinfonia 
Camille Saint-Saëns: Eläinten karnevaali  

Koko perheen Eläinten karnevaali -konsertti tuo musiikin koteihin verkon välityksellä. Konsertin juontajana toimii muusikko ja musiikkipedagogi Siina Hirvonen. 

Eläinten karnevaalin 14 hauskaa ja vauhdikasta osaa kuvaavat erilaisia eläimiä. Saint-Säensin klassikko saa uuden ilmeen, kun Pikku Kakkosesta ja Siina ja Taikaradio -orkesterista tuttu Siina Hirvonen vie kuulijan tutkimusmatkalle viidakon syvyyksiin. Tarina herättää kuulijoiden mielikuvituksen valloilleen ja herkistää kuuntelukorvat havainnoimaan erilaisia musiikillisia asioita, toimien myös soitinesittelykonserttina. 

Lelusinfonia puolestaan on hauska ja hullutteleva orkesteriteos, jossa soitinten seassa soivat erilaiset leikkikalusoittimet. Teoksen säveltäjästä ei ole täyttä varmuutta, ja nykyään todennäköisimpänä säveltäjänä pidetään joko Leopold Mozartia tai Joseph Haydnia. 

Verkkokonsertin seuraaminen on maksutonta. Konsertti jää katsottavaksi ensiesityksen jälkeen verkkokonserttiarkistoon. Konsertti on osa Lasten musiikkijuhlia, jota vietetään tänä vuonna verkossa 13.-20.3.

Kuva: Kirsti Pusa

Esiintyjät

Kapellimestari Erkki Lasonpalo
Erkki Lasonpalo
kapellimestari
Kapellimestari Erkki Lasonpalo
Erkki Lasonpalo
kapellimestari

Erkki Lasonpalon kapellimestariopinnot alkoivat Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla vuonna 2007. Vuodesta 2008 opinnot jatkuivat Sibelius- Akatemian kapellimestariluokalla professori Leif Seger-stamin johdolla. Keväällä 2011 Wegelius-säätiö myönsi Lasonpalolle tunnustusapurahan orkesterijohdon opiskelun johdosta. Kapellimestaridiplomin Lasonpalo suoritti keväällä 2012 erinomaisin arvosanoin.

Lasonpalo on vieraillut diplominsa jälkeen Turun, Helsingin, Lappeenrannan, Tampereen, Lahden, Ou-lun, Kuopion, Vaasan, Porin, Jyväskylän ja Joensuun kaupunginorkestereissa, Götenborgin ja Islannin Sinfoniaorkestereissa, Tapiola Sinfonietassa, Lapin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkestereissa, Kokko-lan Oopperassa, sekä Suomen Kansallisoopperassa. Lasonpalo on toiminut Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana vuodesta 2014. Syksyllä 2016 Lasonpalo aloitti työt Kemin kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana. Syksyllä 2017 Lasonpalo aloitti työt Mikkelin kaupunginorkesterin taiteellisena partnerina.

Viulua Lasonpalo opiskeli ensin Lahden konservatoriossa Pertti Sutisen johdolla. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli viulua vuodesta 2004 professori Mi-Kyung Leen, Päivyt Mellerin, professori Réka Szilvayn ja Tero Latvalan johdolla. Hän on toinen viulisti Postiglione jousikvartetissa, joka voitti kesällä 2009 kan-sainvälisen Night and Sun jousikvartettikilpailun.

Siina Hirvonen
Siina Hirvonen
juontaja
Siina Hirvonen
Siina Hirvonen
juontaja

"Olen kotoisin Helsingistä, mutta myöhemmin Tampereen vuosien jälkeen ikaalilaistunut muusikko. Koulutukseltani olen musiikkipedagogi/musiikki-
leikkikoulunopettaja (AMK). Olen toiminut varhaisiän musiikinopettajana mm. Helsingin Konservatoriossa, Pirkanmaan musiikkiopistossa, Kankaanpään musiikkiopistossa, Kangasalan ja Vesilahden MLL:ssa sekä Maija Salon musiikkikoulussa. Lisäksi olen ollut mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa erilaisia lastenkonsertteja ja -tapahtumia sekä musiikkiäänitteitä ja -kirjoja.

Ammattiopintojeni ja työni ohella olen opiskellut vuodesta 2002 lähtien mm. Orff-pedagogiikkaa niin Suomessa kuin Itävallassakin. Olen suorittanut mm. JaSeSoi ry:n Musiikkipedagogiikan koulutusohjelman Orff tasokurssit I, II ja III sekä suorittanut näiden opintojen loppututkinnon vuonna 2006.

Tällä hetkellä viimeistelen jatko-opintojani Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolla sekä toimin Pikku Kakkosen musisoivana juontajana ja freelancer-muusikkona konsertoiden ympäri Suomea."

www.siinahirvonen.fi/siina