Ian Bostridge

I spåren av Kalevala

Olli Mustonen, dirigent
Ian Bostridge, tenor
Åbo filharmoniska orkester

Olli Mustonen: Symfoni nr 3 "Himlaljus", uruppförandet av orkesterversionen
Jean Sibelius: Lemminkäinen op. 22

Under konserten kallar Kalevalas myter till de folkliga traditionerna. Olli Mustonens Himlaljus bygger på texter ur Kalevala. Verket är ursprungligen komponerat för tenor, cello och piano, men vid den här konserten hör vi uruppförandet av orkesterversionen. Solist är topptenoren Ian Bostridge, som har tilldelats titeln kommendör av andra klass i den brittiska imperieorden. Sibelius verk Lemminkäinen i fyra satser fortsätter på Kalevalatemat och beskriver mytens berättelse om den nyckfulla hjälten. Lemminkäinen är känd framför allt för sin sats Tuonelas svan.

Konserten är en del av den konstnärliga ledningens festival.

Artists

Ian Bostridge
Ian Bostridge
tenori
Ian Bostridge
Ian Bostridge
tenori

Ian Bostridgen kansainvälinen solistiura on vienyt hänet Euroopan, Kaakkois-Aasian ja Pohjois-Amerikan merkittävimpiin konserttisaleihin. Hänen esiintymisiään oopperarooleissa ovat olleet muun muassa Aschenbach oopperassa Kuolema Venetsiassa Deutsche Operissa, Don Ottavio Don Giovannissa Wienin valtionoopperassa ja Caliban Myrskyssä Royal Operassa.

Viime kauden huippukohtia ovat olleet Brittenin War Requiem Kent Naganon ja Tonhalle-Orchester Zürichin kanssa, Winterreise Antonio Pappanon kanssa Baijerin valtionoopperassa ja Thomas Adèsin kanssa Auditori de Barcelonassa sekä paluu Hampurin Elbphilharmonieen Cappella Neapolitanan kanssa. Bostridge kiersi myös Eurooppaa esittämässä Monteverdin Orfeota Europa Galante -kamariorkesterin kanssa, ja Yhdysvalloissa hän oli kiertueella Baselin kamariorkesterin kanssa. Hän on esittänyt The Folly of Desire -laulusarjan MITO-festivaaleilla ja Verbierissä sekä kantaesittänyt uuden James McMillanin tilausteoksen Lontoon sinfoniaorkesterin kanssa. Lisäksi hän on äänittänyt Schubertin liedejä Wigmore Hallissa pianistien Lars Vogt ja Thomas Adès kanssa.

Bostridgen levytyksistä monet ovat saaneet tunnustusta kansainvälisillä palkinnoilla, ja hän on ollut ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi 15 kertaa. Hänen levytyksensä Schubertin Winterreisesta Thomas Adèsin kanssa palkittiin vuonna 2020 vuoden lauluäänitepalkinnolla International Classical Music Awardsissa. Bostridgen levytys ”Shakespeare Songs” palkittiin Grammylla vuonna 2017.