Olli Mustonen (c) Heikki Tuuli

Från barden till bolero

Olli Mustonen, dirigent
Martti Rautio, piano
Åbo filharmoniska orkester

Jean Sibelius: Barden op. 64
Matti Rautio: Pianokonsert
Sergei Prokofjev: Symfoni nr 4 C-dur op. 47
Maurice Ravel: Bolero

Till sitt konsertprogram har Olli Mustonen valt de främsta verken. Den hemlighetsfulla Barden återberättar enligt Sibelius en fornskandinavisk ballad. I år har det gått 100 år sedan Matti Rautio föddes. Den fartfyllda pianokonserten från 1970-talet uttolkas av hans brorson Martti Rautio, som har framfört verket med bland annat RSO. Prokofjev bjuder vänner av symfonisk musik på en riklig njutning. Ravels klassiker avslutar kvällen. Hör du redan Boleros hypnotiska knackande puls?

Konserten är en del av den konstnärliga ledningens festival. 

 

Artists

Martti Rautio, kasvokuva.
Martti Rautio
piano
Martti Rautio, kasvokuva.
Martti Rautio
piano

Martti Rautio on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Izumi Tatenon oppilaana. Rautio on konsertoinut säännöllisesti neljänkymmenen vuoden ajan soittaen yli 2000 konserttia, nykyään noin viidenkymmenen konsertin vuosivauhtia. Hänen konserttikiertueensa ovat ulottuneet kaikkialle Eurooppaan, sekä mm. 15 kertaa Japaniin. Suomessa hän on esiintynyt useiden orkestereiden, kuten Radion sinfoniaorkesterin ja Helsinki filharmonian solistina.


Rautio on esittänyt runsaasti uutta musiikkia ja kantaesittänyt mm. Englundin ja Rautavaaran teoksia, joita em. säveltäjät ovat myös omistaneet hänelle. Rautio on tehnyt useita radionauhoituksia ja levyttänyt mm. Finlandialle, Fugalle ja Festivo recordsille. Vuonna 1999 Martti Rautio perusti yhdessä viulisti Katinka Korkealan kanssa Kemiönsaaren Musiikkijuhlat, jonka taiteellisena johtajana hän toimi yhdeksän vuoden ajan. Rautio toimii tällä hetkellä Sibelius-Akatemian kamarimusiikin lehtorina.