pianisti Dejan Lazic

Jaakko Kuusisto in Memoriam

Michał Nesterowicz, dirigent   
Dejan Lazić, piano

Åbo filharmoniska orkester

Wojciech Kilar: Orawa
Jaakko Kuusisto: Pianokonsert
Jean Sibelius: Symfoni nr 1 e-moll op. 39

Konserten hedrar minnet av den i februari bortgångne violinisten, kompositören och dirigenten Jaakko Kuusisto, en verklig musikens multitalang. Kuusistos pianokonsert från år 2016 framförs av en av Europas mest intressanta pianister Dejan Lazić, till vilken verket även är tillägnat. Konserten inleds med den polske tonsättaren Kilars energiskt rörliga verk Orawa, och kvällen fullbordas av Sibelius intensiva första symfoni. Dirigenten Michal Nesterowicz framträder med ÅFO för första gången.

 

 

Artists

Dejan Lazic istuu pianon ääressä
Dejan Lazić
piano
Dejan Lazic istuu pianon ääressä
Dejan Lazić
piano

Dejan Lazić on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä sukupolvensa ainutlaatuisimmista ja poikkeuksellisimmista solisteista raikkailla piano-ohjelmiston tulkinnoillaan. Hänen esiintymisiään on kehuttu vuolaasti mm. The Telegraph ja Der Spiegel -lehdissä.

Lazićin live-levytys Rahmaninovin pianokonsertosta nro 2 London Philharmonic Orchestran ja Kirill Petrenkon kanssa palkittiin saksalaisella Echo Klassik -palkinnolla. Hänen levytyksensä Mozartin kamarimusiikkiteoksista puolestaan palkittiin Opus Klassik 2021 -palkinnolla.

Viime kaudella Dejan Lazić toimi Baijerin radion Münchner Rundfunkorchesterin residenssitaitelijana. Hän on ollut myös kiertueella yhdessä Budapestin festivaaliorkesterin ja Iván Fischerin kanssa, joka vei Lazićin esiintymään muun muassa Kiinaan.

Dejan Lazić vierailee usein orkestereissa kuten Chicagon sinfoniaorkesteri, Rotterdamin filharmoninen orkesteri, Helsingin filharmoninen orkesteri, ja Ruotsin radion sinfoniaorkesteri. Hän tekee tiivistä yhteistyötä kapellimestarien kanssa kuten Iván Fischer, Robert Spano, Krzysztof Urbański, ja Jan Willem de Vriend.

Myös Dejan Lazićin sävellykset ovat saaneet kansainvälistä huomiota, esimerkiksi ”Piano Concerto in Istrian Style”, op. 18, jonka kantaesitys oli Aspen Music Festivalilla 2014, ja jota Lazić on sittemmin esittänyt useita kertoja.

Dejan Lazić syntyi muusikkoperheeseen Zagrebissa, Kroatiassa. Hän varttui Salzburgissa, jossa hän myös opiskeli Mozarteum-yliopistossa. Nykyään Lazić asuu Amsterdamissa.