Olli Mustonen (c) Heikki Tuuli

This is a past event.

Inställd: Sagoskimmer

Olli Mustonen, dirigent
Janne Thomsen, flöjt
Åbo filharmoniska orkester

Pjotr Tšaikovski: Vojvoden op. 78
Carl Nielsen: Flöjtkonsert
Jean Sibelius: Nocturne op. 51 nr 3
Nikolai Rimski-Korsakov: Scheherazade op. 35

Orkesterns konstnärlige ledare Olli Mustonen har frammanat ett program som för oss till den sagoskimrande berättelsernas värld. Janne Thomsen hör till Danmarks mest kända flöjtister och vid vårsäsongens öppningskonsert uttolkar hon sin landsman Nielsens flöjtkonsert. Sibelius vackra Nocturne är en sats i sviten ur skådespelsmusiken till Belsazars gästabud. Tjajkovskijs högtidliga symfoniska ballad Vojvoden bygger på en dikt och utgör är en festlig inledning på säsongen. Konserten avslutas i sagostämningar ur Tusen och en natt.

Vi värdesätter din säkerhet. Läs mera on säkerhet.

 

Artists

Huilisti Janne Thomsen, kasvokuva
Janne Thomsen
huilu
Huilisti Janne Thomsen, kasvokuva
Janne Thomsen
huilu

Tanskalaisen huilistin Janne Thomsenin ilmeikkäät ja lämpimät tulkinnat ovat vakiinnuttaneet hänen paikkansa kysyttynä solistina.

Janne Thomsen aloitti musiikkiopintonsa neljän vuoden iässä, ja myöhemmin hänet on nimitetty Tanskan Vuoden nuoreksi muusikoksi. Thomsen on opiskellut Lontoon Royal Academy of Musicissa ja Pariisin konservatoriossa. Thomsen on voittanut kansainvälisiä huilukilpailuja niin Prahassa, Pariisissa, Roomassa, Wienissä kuin Bostonissakin. Työstään musiikin hyväksi Lontoon Royal Academy of Music on myöntänyt Thomsenille Associate of the Royal Academy of Music (ARAM) -kunniapalkinnon.

Thomsen on intohimoinen kamarimuusikko ja solistiesiintyjä. Hän on esiintynyt muun muassa Tanskan radion sinfoniaorkesterin, English Chamber Orchestran, Salzburg Cameratan, Vienna Chamber Orchestran ja Tšekin filharmonisen orkesterin kanssa. Thomsen on tehnyt yhteistyötä muun muassa säveltäjien Sofia Gubaidulina, 
Peteris Vasks, Erkki-Sven Tüür, Wolfgang Rihm, James MacMillan, Michael Berkeley, Giya Kancheli, Bent Sørensen, Fazil Say ja Hans Werner Henze kanssa.

Vuodesta 2007 vuoteen 2007 Thomsen opetti Mozarteumissa Salzburgissa ja vuosina 2008–2010 Lucernen musiikkikorkeakoulussa. Nykyään Thomsen asuu sekä Saksassa ja Tanskassa. Tanskassa hän toimii perustamansa kansainvälisen musiikkifestivaalin Klassiske Dage taiteellisena johtajana. Festivaali on nauttinut kriitikoiden ylistyksestä vuodesta 2005 eli perustamisestaan lähtien.