Lumiukko (c) Snowman Enterprises

This is a past event.

Snögubben

Ross Jamie Collins, dirigent
Åbo filharmoniska orkester

Den nostalgiska animationen Snögubben skapar julstämning. Den klassiska brittiska animationen, som bygger på en berättelse av Raymond Briggs, berättar om en pojkes och en snögubbes äventyr under julnatten. Howard Blakes förtrollande musik utgör kronan på filmens sagoliknande stämning. Filmen i regi av Dianne Jackson hade premiär år 1982 och fick bland annat BAFTA-priset för bästa barnfilm. Under konserten projiceras filmen Snögubben på salens bakre vägg och vi får se filmen med levande musikackompanjemang.

Säkerhet.

 

Artists

Ross Jamie Collins
Ross Jamie Collins
dirigent
Ross Jamie Collins
Ross Jamie Collins
dirigent

Ross Jamie Collins känsliga uttryckskraft och tekniska virtuositet, hans livliga ungdomlighet och kärlek till den stora orkesterns sound och all slags musik har gjort honom känd i musikvärlden som en nästa generations dirigent.

I september 2021 blev Collins en av dirigenterna på San Franciscos symfoniorkesters lista. Som Colburn Artist deltar han i London Philharmonias program Emerging Artists och debuterar med Philharmonia-orkestern i maj 2022.

Collins har studerat vid Panula-akademin som elev till den världsberömda Jorma Panula. Numera avlägger den finsk-brittiske dirigenten sitt dirigentdiplom vid Colburn Conservatory of Music i Los Angeles, där han studerar under ledning av Esa-Pekka Salonen i Negaunee Conducting-programmet som Salonen Fellow.

Under säsongen 2020-21 har Collins arbetat som Esa-Pekka Salonens assistent i Philharmonia-orkestern i London, NDR Elbphilharmonie-orkestern, Helsingfors stadsorkester, Orchestre de Paris, Houston Symphony Orchestra, Philadelphia Orchestra och San Francisco Symphony.

Kuutti Lumme, kasvokuva
Kuutti Lumme
gossopran
Kuutti Lumme, kasvokuva
Kuutti Lumme
gossopran

Kuutti Lumme (f. 2011) inledde sin musikhobby i Åbo konservatoriums babygrupp som ett halvt år gammal. För närvarande studerar han grundstudier i konst vid Åbo konservatorium med klassisk gitarr som huvudämne och sång som biämne.

Han spelar även i Åbo konservatoriums orkester ”Kitaramestarit”. Hans gitarrlärare är Hanna Kourula och sånglärare Terhi Lehtovaara.