Aili Ikonen CREDIT Tero Ahonen

This is a past event.

Endast nätkonsert: Första maj-konsert 2021

Jaakko Kuusisto, dirigent
Aili Ikonen, sång
Åbo filharmoniska orkester

Vad skulle väl valborg vara utan en konsert! Vårens feststämning är garanterad när den lyskraftiga och mångsidiga Aili Ikonen framför sina egna hitlåtar och utvalda lånade melodier av olika artister i arrangemang för symfoniorkester. Ikonen, som för tillfället tituleras Finlands främsta jazzsångare, har trollbundit åhörare över hela landet med sin känsliga men starka tolkning. Den musikaliska mångkamparen Jaakko Kuusisto leder orkestern.

Artists

Aili Ikonen (c) Tero Ahonen
Aili Ikonen
laulu
Aili Ikonen (c) Tero Ahonen
Aili Ikonen
laulu

Maamme arvostetuimpiin esiintyjiin lukeutuva Aili Ikonen on monipuolinen laulaja ja lauluntekijä. Ikosen ura sisältää lukuisia albumeita, big band- produktioita, Ella Fitzgerald -tulkintoja ja jazziskelmiäkin.

Suomen tämän hetken ykkösjazzlaulajaksi tituleerattu Ikonen on valloittanut kuulijoita ympäri maan herkällä mutta vahvalla tulkinnallaan ja hän säveltää ja sanoittaa omalle yhtyeelleen.  Viimeisin, yhdessä Jukka Perko Avaran kanssa keväällä 2019 julkaistu albumi ”Laulu keskeneräinen” pureutuu 60-luvun lauluntekijyyteen suomenkielisin uusin käännöksin.

Ikonen esiintyy laaja-alaisesti aikamme huippuartistien kuten Jukka Perkon ja Hectorin kanssa.Häntä on kuultu lukuisten orkesterien kuten Radion sinfoniaorkesterin, Umo Jazz Orchestran, Turun filharmonisen orkesterin, Norrbotten Big Bandin, Tampere Fiilharmonian kuin Dallapénkin solistina. Ikosen laulua ja musiikkia on voinut kuulla myös kokoonpanoissa Kvalda, Hereä ja kolmesta laulavasta siskosta koostuva Ikosen Siskot. Ikonen tunnetaan nykyisin myös legendaarisen Rajaton-lauluyhtyeen uutena jäsenenä.