Solistit Maria Lund ja Tero Harjunniemi, kasvokuvat

Tämä on mennyt tapahtuma.

Vappukonsertti: Volare!

Antti Rissanen, kapellimestari
Maria Lund, laulu 
Tero Harjunniemi, laulu 

Saku Mattila, kitara
Timo Tolonen, basso
Risto Niinikoski, rummut
Mikko Mäkinen, piano
Turun filharmoninen orkesteri

Nino Rota (sov. Antti Rissanen): La Strada
Domenico Modugno sov. Antti Rissanen): Lazzarella
Eduardo di Capua (sov. Pessi Levanto & Antti Rissanen: O sole Mio
Ennio Morricone (sov. Antti Rissanen): Se
Ennio Morricone (sov. Antti Rissanen & Tero Lindberg): 
Fistfull of Dollars
Gualtiero Malgoni (sov. Antti Rissanen): Quarda che luna
Bob Merrill (sov. Antti Rissanen): Mambo Italiano
Gatto Panceri (sov. Antti Rissanen):  Vivo Per lei
väliaika
Ennio Morricno (sov. J. Niemivaara): Hyvät, pahat ja rumat 
Nino Rota & Larry Kusik (sov. Marko Hilpo): Speak Softly, Love (Elokuvasta Kummisetä)
Nino Rota (sov. Antti Rissanen): Time for us
Ernesto De Curtis (sov. Antti Rissanen): Come Back to Sorrento
Renato Carosone (sov. Antti Rissanen & Tero Lindberg): Tu vuò fà l’americano
Domenico Modugno (sov. Antti Rissanen): Ciao 
Francisco Sartori &  Lucio Quarantotto (sov. Antti Rissanen): Con te partiro
Tony Renis (sov. Dave Tanner): Quando, quando, quando
Domenico Modugno (sov. Antti Rissanen): Volare!

Volare! Italialaisen musiikin parhaat palat viihdyttävät perinteisessä vapun päivän konsertissa! Hauskassa ja kepeässä konsertissa tunnelma vaihtelee elokuvamusiikkisävelmistä iskelmään. Maria Lund ja Tero Harjunniemi tulkitsevat iki-ihania hittejä kuten Con te partiro, Mambo Italiano, Time for us, O Sole Mio ja La Strada. Viihdemusiikin mestari Antti Rissanen johtaa konsertin.

Vappubrunssi ennen konserttia täydentää tunnelman!
Tarjoilut ovat ennen esitystä klo 14 alkaen alakerran kahviossa.

-Sillikaviaaria
-Katkarapukimaraa
-Brie- ja Aurajuustoa
-Karamellisoitua pähkinää
-Parmankinkkua
-Mansikoita
-Croissanttia sekä Saaristolaisleipää
Jälkiruoka noutopöydästä
-Vappumunkkeja ja Donitseja
-Simaa
-Kahvi/Tee
26€/hlö
Kuohuviinin kera 32€/hlö

Osta brunssi kuohuviinin kanssa tästä. Osta perjantaihin klo 12 mennessä.
Osta brunssi ilman kuohuviiniä tästä. Osta perjantaihin  klo 12 mennessä.

Turvallisuutesi on meille tärkeää. Tutustuthan korona-ajan turvallisuusohjeisiimme tästä linkistä.

Esiintyjät

kapellimestari Antti Rissanen
Antti Rissanen
kapellimestari
kapellimestari Antti Rissanen
Antti Rissanen
kapellimestari

Vuonna 1975 syntynyt Antti Rissanen on monialainen muusikko, joka jakaa aikansa pasuunansoiton, säveltämisen, sovittamisen, opettamisen ja orkesterinjohdon välillä. Ammattiin johtavat opintonsa hän on suorittanut Sibelius-Akatemiassa, Berliinin Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulussa ja New Yorkissa The New School Universityssä. Rissanen valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta keväällä 2015.

Rissanen aloitti kapellimestarityöskentelyn jo 15-vuotiaana. Vaikka kapellimestaritehtävien pääpaino on ollut big band- ja rytmimusiikissa, hän on viidentoista viime vuoden aikana johtanut säännöllisesti myös eri sinfoniaorkestereita. Tällä hetkellä hän toimii viiden big bandin vakituisena kapellimestarina sekä tekee vuodessa lukuisia vierailuja Suomessa ja ulkomailla.

Muusikkona Rissanen on työskennellyt lukuisissa pop ja -jazzyhtyeissä ja big bandeissa ja tehnyt kiertueita yli 25 maassa. Sovituksia hän on tehnyt eri solisteille, sinfoniaorkestereille ja big bandeille yhteensä noin 600. Säveltämisen hän aloitti jo varhain ennen kouluikää, ja sittemmin hän on esittänyt omaa tuotantoaan ammattimaisesti noin 30 vuoden ajan.

Rissasen toimii lehtorina Metropolian musiikin koulutusohjelmassa, jossa hän vastaa pop/jazz-puhallinsoitinten sekä orkesterin johtamisen opinnoista. Hän on opettanut monilla kesäkursseilla niin Suomessa kuin ulkomailla ja toiminut kansainvälisten kilpailujen tuomaristoissa. Turun filharmonisessa orkesterissa hän on vieraillut säännöllisesti vuodesta 2009 lähtien.

Maria Lund, kasvokuva
Maria Lund
laulu

Vuonna 1983 Saksassa syntynyt Maria Lund muutti Suomeen vuonna 2004. Hän on ottanut yksityisiä lauluopintoja 14-vuotiaasta alkaen. Pianon- ja harpunsoittoa hän on opiskellut vuosina 1991–2001. Lisäksi tanssiharrastus on seurannut mukana aina.

Lundilla on ollut vierailijakiinnityksiä muun muassa Tampereen Teatteriin, Teatteri Eurooppa Neljään, Seinäjoen kaupunginteatteriin, Tampereen Työväen Teatteriin, Jyväskylän Kaupunginteatteriin, Kouvolan Teatteriin, Turun Samppalinnaan ja Helsingin kaupunginteatteriin. Lundin merkittävimpiä rooleja ovat muun muassa Marian rooli West Side Storyssä, Elizan rooli My Fair Ladyssä, Veeran rooli Kaunis Veerassa, Marian rooli Sound of Musicissa sekä Sugarin rooli Piukoissa Paikoissa.

Myös omat konsertit ovat Lundille tärkeitä. Hän on yli 20 vuoden ajan esiintynyt ympäri Suomea erilaisissa kokoonpanoissa ja hänen tavaramerkikseen on noussut ohjelmiston monipuolisuus. Lund puhuu sujuvasti suomea, saksaa, ranskaa, romaniaa sekä englantia. Maria Lundin Universal Musicin kanssa levyttämä Ajan sävel -albumi möi kultaa vuonna 2009. Lundille myönnettiin Kullervo Linna -palkinto vuonna 2010. Maria Lund asuu Porvoossa, ja hänen perheeseensä kuuluu puoliso, kolme lasta sekä kissa ja koira.

Tero Harjunniemi, kasvokuva
Tero Harjunniemi
laulu
Tero Harjunniemi, kasvokuva
Tero Harjunniemi
laulu

Tero Harjunniemi on tamperelainen freelancer-tenori. Konservatorion ja yksityisten laulutuntien (suomessa, saksassa ja italiassa) sekä mestarikurssien myötä hän on luonut uraa ympäri Suomea. Harjunniemi on vieraillut Suomen kansallisoopperassa, Tampereen, Joensuun, Porin, Kokkolan ja Oulun oopperoissa, Tampereen teatterissa, Kotkan kaupunginteatterissa, Tampereen Komediateatterissa sekä Imatran teatterissa.

 Harjunniemen monipuolinen repertuaari koostuu musikaaleista, oopperoista, opereteista, italialaisista lauluista, kirkollisista teoksista sekä omasta tuotannosta. Kaudella 22/23 Harjunniemi esittää Leonard Bernsteinin Candide-operetin Candiden roolin Helsingin Savoy-teatterissa sekä Kuopion musiikkitalossa.

Harjunniemi on esittänyt Maria Lundin kanssa Volare-konsertin sekä Pori Sinfoniettan että Kymi Sinfoniettan kanssa vuonna 2021. Syksyllä 2021 julkaistiin Harjunniemen säveltämä Sydän vain rakastaa -soolokappale, joka oli tilaustyö TampereMissio ry:n 140-vuotisjuhlakappaleeksi. Muita menneitä kohokohtia ovat muun muassa esiintyminen Teatro Productionsin Kaunis Helena -tuotannossa sekä Lagus Productionsin Strauss-juhlakonsertissa vuonna 2020.

Teokset

Ohjelmiston esittely

Italia ei ole vain oopperan vaan myös ikivihreiden iskelmien ja unohtumattomien elokuvasävelmien luvattu maa. Sellainen horjumaton tyylitaju ja melodinen linjakkuus, joka kultaa Rossinin, Verdin ja Puccinin oopperoiden koskettavimpia aarioita ja kohtauksia, huokuu myös maan iskelmissä.

Italialaisen iskelmän varhaisia edeltäjiä olivat Eduardo di Capuan 1800-luvun lopun ikisuositut napolilaiset laulut (mm. O sole mio ja Palajan Sorrentoon). Varsinaiseen kukoistukseen italialainen iskelmä nousi 1950-luvulla. Silloin syntyi sekä balladimaisesti kaartuvia lauluja, kuten Guarda che luna ja Volare!, että rennommin sykkiviä sävelmiä, kuten Lazzarella, Tu vuo fa l'Americano ja italialaistyylinen mutta yhdysvaltalaista alkuperää oleva Mambo Italiano. 1950-luvun sävelmissä oli usein sellaista kaihoa, joka tuntui vetoavan aivan erityisellä tavalla suomalaisiin kuulijoihin, siitä todisteena monet käännösversiot, mm. Laila Kinnusen Lazzarella ja Olavi Virran Guarda che luna/Hopeinen kuu.

Myös italialaiset elokuvasäveltäjät ovat kirjoittaneet monia kevyen musiikin klassikoksi vakiintuneita sävelmiä. Heistä tunnetuimpiin kuuluivat Nino Rota (mm. La Strada, Kummisetä ja Zeffirellin Romeon ja Julian Time for us) sekä Ennio Morricone (mm. Cinema Paradison Se ja musiikit Sergio Leonen  elokuviin). Ja klassikon aseman saaneita italialaisia iskelmiä on syntynyt myös omana aikanamme. Tenori Andrea Bocellin esittäminä suosioon ovat nousseet 1990-luvun sävelmistä mm. kaunislinjainen Vivo per lei sekä oopperamaisen uljaisiin kaarroksiin kasvava Con te partiro.

Esittely: Kimmo Korhonen