Katherine Bryan istumassa huilu sylissään.

Aamun linnut

John Storgårds, kapellimestari
Katherine Bryan, huilu
Turun filharmoninen orkesteri

Erik Bergman: Huilukonsertto Birds in the Morning op. 89
Ralph Vaughan Williams: The Lark Ascending
Sebastian Fagerlund: Kamarisinfonia
Edward Elgar: Enigma-variaatiot op. 36

Aamun linnut symbolisoivat ajatuksia ja fantasiaa, jotka heräävät eloon kuten päivä yön jälkeen, on Bergman kirjoittanut teoksestaan. Huilukonserton herättää eloon brittiläinen Katherine Bryan, jota kriitikot ylistävät kilpaa. The Lark Ascending, Leivo nousee korkeuksiin, on saanut inspiraationsa George Meredithin samannimisestä runosta. Residenssisäveltäjä Fagerlundin kamarisinfonia sai innostuneen vastaanoton kantaesityksessään Tapiola Sinfoniettan ja John Storgårdsin kanssa vuonna 2022. Konsertin päättävä Elgarin Enigma-variaatiot on ajaton klassikko.

Esiintyjät

John Storgårds (c) Marco Borggreve
John Storgårds
kapellimestari
John Storgårds (c) Marco Borggreve
John Storgårds
kapellimestari

John Storgårds aloitti muusikon uransa viulistina, ja toimi konserttimestarina monissa orkestereissa Suomessa ja ulkomailla ennen siirtymistään Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan kautta kapellimestariksi. Viulistin ura jatkuu edelleen solistitehtävien ja kamarimusiikin merkeissä.

Ulkomaisia kiinnityksiä Storgårdsilla on vuonna 2012 alkanut kiinnitys BBC Philharmonic Orchestran päävierailijaksi, nykyisin Chief Guest Conductor, ja syksystä 2015 alkaen päävierailijan kiinnitys Ottawassa National Arts Center Orchestrassa. Hän johtaa myös säännöllisesti muun muassa St. Louisin, Toronton ja Detroitin sinfoniaorkestereita ja Scottish Chamber Orchestraa. Alkaneella kaudella 2021-22 Storgårds debytoi myös Berliinin filharmonikkojen johtajana. Muita kauden merkittäviä tapahtumia ovat Sebastian Fagerlundin kamarisinfonian kantaesitys Tapiola Sinfonietan kanssa helmikuussa, Fazil Sayn uuden kaksoiskonserton kantaesitys Münchenin filharmonikkojen kanssa, sekä paluu Göteborgin sinfonikkojen ja Stuttgartin radio-orkesterin eteen. 

Storgårdsin diskografia on laaja, sisältäen paitsi keskeistä orkesterikirjallisuutta monien eri orkestereiden kanssa, myös suuren määrän harvemmin esillä olevia teoksia. Esimerkkeinä mainittakoon Sibeliuksen ja Nielsenin sinfonioiden kokonaislevytykset BBC filharmonikkojen kanssa, Helsingin kaupunginorkesterin kanssa tehdyt Madetoja- ja Korngold-levyt, ja Mahlerin 10. sinfonia sekä tuore Outi Tarkiainen -levytys Lapin kamariorkesterin kanssa.

Huilisti Katherine Bryan, promokuva
Katherine Bryan
huilu
Huilisti Katherine Bryan, promokuva
Katherine Bryan
huilu