Maria Itkonen, kasvokuva

Joulu tulee laulaen

Maria Itkonen, kapellimestari
Chorus Iucundus & Chorus Iuvenalis Puolalanmäen musiikkilukiosta, johtaa Timo Lehtovaara
Nikke Isomöttönen, juontaja
Turun filharmoninen orkesteri

Tänä vuonna virittäydytään joulun tunnelmaan yhdessä laulaen. Puolalanmäen musiikkilukion kuorot toimivat esilaulajina, ja yleisö pääsee laulamaan rakkaimpia joululauluja sinfoniaorkesterin säestyksellä. Yhteislaulujen lisäksi sekä kuorot että orkesteri esittävät jouluista musiikkia, ja illan isäntänä toimii intendentti Nikke Isomöttönen. Maria Itkonen debytoi kapellimestarina TFO:n edessä. Joulu tulee laulaen!

Esiintyjät

Maria Itkonen, kasvokuva
Maria Itkonen
kapellimestari
Maria Itkonen, kasvokuva
Maria Itkonen
kapellimestari

Kapellimestari Maria Itkonen on johtanut useita eri kokoonpanoja mm. Tampere Filharmoniaa, Kuopion kaupunginorkesteria, Oulu Sinfoniaa, Kymi Sinfoniettaa sekä Joensuun kaupunginorkesteria. Syksyllä 2022 hän debytoi oopperakapellimestarina Tukholman Folkoperassa. Hän on myös kantaesittänyt lukuisia teoksia nykymusiikkiyhtye TampereRaw:n kapellimestarina. 

Itkonen on opiskellut orkesterinjohtoa Panula- Akatemiassa professori Jorma Panulan johdolla, sekä Tukholman Kuninkaallisessa Musiikkikorkeakoulussa professori B. Tommy Anderssonin johdolla. Hän on osallistunut mm. Lontoon Royal Opera Housen ja Jukka-Pekka Sarasteen perustaman LEAD-akatemian järjestämille orkesterinjohdon mestarikursseille. 

Aiemmin Itkonen on työskennellyt konserttimestarina muun muassa seuraavissa orkestereissa: Tampere Filharmonia, Turun filharmoninen orkesteri, WDR Sinfonieorchester Köln ja Luzerner Sinfonieorchester.

Chorus Iucundus & Chorus Iuvenalis Puolalanmäen musiikkilukiosta
kuoro
Chorus Iucundus & Chorus Iuvenalis Puolalanmäen musiikkilukiosta
kuoro


 

Nikke Isomöttönen
juontaja
Nikke Isomöttönen
juontaja