Ian Bostridge

Kalevalan jäljillä

Olli Mustonen, kapellimestari 
Ian Bostridge, tenori
Turun filharmoninen orkesteri

Olli Mustonen: Sinfonia nro 3 "Taivaanvalot", orkesteriversion kantaesitys
Jean Sibelius: Lemminkäinen op. 22

Myyttinen Kalevala kutsuu konsertissa kansanperinteiden jäljille. Olli Mustosen Taivaanvalot pohjautuu Kalevalan teksteihin. Teos on alun perin sävelletty tenorille, sellolle ja pianolle, mutta tässä konsertissa kuullaan sen orkesteriversion kantaesitys. Solistiosuuden tulkitsee huipputenori Ian Bostridge, jolle on myönnetty brittiläisen imperiumin ritarikunnan CBE-arvonimi. Sibeliuksen neliosainen Lemminkäinen jatkaa Kalevala-teemalla ja kuvaa taruston huikentelevaisen heeroksen tarinan. Lemminkäinen on tuttu etenkin osastaan Tuonelan joutsen.

Konsertti on osa Taiteellisen johdon festivaalia.

Esiintyjät

Olli Mustonen (c) Heikki Tuuli
Olli Mustonen
kapellimestari
Olli Mustonen (c) Heikki Tuuli
Olli Mustonen
kapellimestari
Ian Bostridge
Ian Bostridge
tenori
Ian Bostridge
Ian Bostridge
tenori

Ian Bostridgen kansainvälinen solistiura on vienyt hänet Euroopan, Kaakkois-Aasian ja Pohjois-Amerikan merkittävimpiin konserttisaleihin. Hänen esiintymisiään oopperarooleissa ovat olleet muun muassa Aschenbach oopperassa Kuolema Venetsiassa Deutsche Operissa, Don Ottavio Don Giovannissa Wienin valtionoopperassa ja Caliban Myrskyssä Royal Operassa.

Viime kauden huippukohtia ovat olleet Brittenin War Requiem Kent Naganon ja Tonhalle-Orchester Zürichin kanssa, Winterreise Antonio Pappanon kanssa Baijerin valtionoopperassa ja Thomas Adèsin kanssa Auditori de Barcelonassa sekä paluu Hampurin Elbphilharmonieen Cappella Neapolitanan kanssa. Bostridge kiersi myös Eurooppaa esittämässä Monteverdin Orfeota Europa Galante -kamariorkesterin kanssa, ja Yhdysvalloissa hän oli kiertueella Baselin kamariorkesterin kanssa. Hän on esittänyt The Folly of Desire -laulusarjan MITO-festivaaleilla ja Verbierissä sekä kantaesittänyt uuden James McMillanin tilausteoksen Lontoon sinfoniaorkesterin kanssa. Lisäksi hän on äänittänyt Schubertin liedejä Wigmore Hallissa pianistien Lars Vogt ja Thomas Adès kanssa.

Bostridgen levytyksistä monet ovat saaneet tunnustusta kansainvälisillä palkinnoilla, ja hän on ollut ehdolla Grammy-palkinnon saajaksi 15 kertaa. Hänen levytyksensä Schubertin Winterreisesta Thomas Adèsin kanssa palkittiin vuonna 2020 vuoden lauluäänitepalkinnolla International Classical Music Awardsissa. Bostridgen levytys ”Shakespeare Songs” palkittiin Grammylla vuonna 2017.