Aurum

Tämä on mennyt tapahtuma.

Aurumin lounaskonsertti: Mozart lautasella

Kårkafeernan uudistettu lounasravintola Aurum kutsuu hyvän ruuan pariin ja ihastelemaan modernia, kaunista tilaa. Lounaskonsertissa on luvassa nautintoa niin makunystyröille kuin kuuloaistillekin, kun herkuttelun lomassa kuullaan Mozartin säveliä puupuhallintriolle.

Aurum symboloi Turun yliopiston ja Åbo Akademin läheistä yhteistyötä, jolla on jo pitkä historia. Aihio Arkkitehtien pääsuunnittelija, SAFA arkkitehti Piia Viitasen mukaan suunnittelutyötä on ohjannut ajatus siitä, että Aurumin yhteisestä aulasta tulee kampusalueen kohtaamispaikka. Toinen tärkeä tekijä on ympäristövastuullisuus. Ympäristö on huomioitu kaikissa suunnitteluratkaisuissa, kuten materiaalivalinnoissa ja tilankäytön tehokkuudessa. Turun Yliopistonmäen miljöö on asettanut omat reunaehtonsa suunnittelutyölle. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä, arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema Turun yliopiston päärakennus on huomioitu muun muassa Aurumin julkisivun materiaalivalinnoissa. Turun yliopiston ja Åbo Akademin yhteinen uusi kampusrakennus Aurum on valmistunut Yliopistonmäelle. 

Aurum-rakennuksen esittelyn tekstilähde: Aurum on otettu käyttöön - avajaisissa juhlittiin yliopistojen yhteistyötä | Turun yliopisto (utu.fi)

Matteo Mastromarino, klarinetti
Alessandro Foschini, klarinetti
Etienne Boudreault, fagotti

Tapahtuma on osa Soiva kaupunkipromenadi -viikkoa 16.-21.5.2022.
Tapahtuman osoite: Henrikinkatu 2
Yhteistyössä Kårkafeerna, lue lisää: