Olli Mustonen (c) Heikki Tuuli

Tämä on mennyt tapahtuma.

Peruutettu: Tarunhohtoa

Konsertti on peruutettu. Lue ohjeet lippuhyvitysten hakemiseen tästä uutisesta. 

Olli Mustonen, kapellimestari
Janne Thomsen, huilu
Turun filharmoninen orkesteri

Pjotr Tšaikovski: Voyevoda op. 78 
Carl Nielsen: Huilukonsertto 
Jean Sibelius: Nocturne op. 51 nro 3 
Nikolai Rimski-Korsakov: Šeherazade op. 35 

Taiteellinen johtaja Olli Mustonen on loihtinut ohjelmiston, joka vie kertomusten maailmaan ja tarunhohtoisiin tunnelmiin. Janne Thomsen on yksi Tanskan tunnetuimpia huilisteja ja hän tulkitsee kevätkauden avajaiskonsertissa maanmiehensä Nielsenin huilukonserton. Sibeliuksen kaunis Nocturne on osa Belsazarin pidot -näytelmämusiikin sarjaa. Tšaikovskin juhlava, runoon perustuva sinfoninen balladi Voyevoda avaa kauden näyttävästi ja konsertti päättyy Tuhannen ja yhden yön satujen tunnelmiin.

Turvallisuutesi on meille tärkeää. Tutustuthan korona-ajan turvallisuusohjeisiimme tästä linkistä.

Esiintyjät

Olli Mustonen (c) Heikki Tuuli
Olli Mustonen
kapellimestari
Olli Mustonen (c) Heikki Tuuli
Olli Mustonen
kapellimestari

Taiteellisen johtajan Olli Mustosen persoonassa toiminta kapellimestarina, pianistina ja säveltäjänä yhdistyy kokonaisvaltaiseksi muusikkoudeksi harvinaisella tavalla.

Viime kausilla Mustonen on esiintynyt mm. Lontoon sinfoniaorkesterin, Mariinski-teatterin orkesterin ja New Yorkin filharmonikkojen solistina. Kapellimestarina hän on viime vuosina tehnyt yhteistyötä mm. Jerusalemin sinfoniaorkesterin ja lukuisten eurooppalaisten orkesterien kanssa.

Mustosen sävellystyössä ovat viime aikoina keskeisellä sijalla olleet suurimuotoiset kamarimusiikkiteokset – viime vuosina ovat valmistuneet mm. pianokvintetto ja jousikvartetto. Syyskuussa sai Amsterdamissa ja Lontoossa kantaesityksensä Ian Bostridgelle ja Steven Isserlisille sävelletty, Kalevalaan pohjautuva ”Taivaanvalot” – sinfonia tenorille, sellolle ja pianolle. Beethovenin 250-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Bonnin Beethovenhaus tilasi Mustoselta jousiseksteton, joka kantaesitettiin heidän Beethoven-festivaalillaan helmikuussa 2020.

Mustosen levytystuotanto on laaja, ja sisältää esimerkiksi Edison- ja Gramophone-palkinnot saaneen Alkanin ja Šostakovitšin preludien levytyksen. Viime vuosien äänitteistä mainittakoon Beethovenin pianokonserttojen levytys, sekä RSO:n ja kapellimestari Hannu Linnun kanssa toteutettu Prokofjevin pianokonserttojen kokonaislevytys.

Mustonen on valittu vuoden 2019 Hindemith-musiikkipalkinnon saajaksi. Mustonen on palkittu myös Suomen kulttuuriministeriön Suomi-palkinnolla ja hänelle on myönnetty Suomen Leijonan ritarikunnan Pro Finlandia -mitali vuonna 2003.

Huilisti Janne Thomsen, kasvokuva
Janne Thomsen
huilu
Huilisti Janne Thomsen, kasvokuva
Janne Thomsen
huilu

Tanskalaisen huilistin Janne Thomsenin ilmeikkäät ja lämpimät tulkinnat ovat vakiinnuttaneet hänen paikkansa kysyttynä solistina.

Janne Thomsen aloitti musiikkiopintonsa neljän vuoden iässä, ja myöhemmin hänet on nimitetty Tanskan Vuoden nuoreksi muusikoksi. Thomsen on opiskellut Lontoon Royal Academy of Musicissa ja Pariisin konservatoriossa. Thomsen on voittanut kansainvälisiä huilukilpailuja niin Prahassa, Pariisissa, Roomassa, Wienissä kuin Bostonissakin. Työstään musiikin hyväksi Lontoon Royal Academy of Music on myöntänyt Thomsenille Associate of the Royal Academy of Music (ARAM) -kunniapalkinnon.

Thomsen on intohimoinen kamarimuusikko ja solistiesiintyjä. Hän on esiintynyt muun muassa Tanskan radion sinfoniaorkesterin, English Chamber Orchestran, Salzburg Cameratan, Vienna Chamber Orchestran ja Tšekin filharmonisen orkesterin kanssa. Thomsen on tehnyt yhteistyötä muun muassa säveltäjien Sofia Gubaidulina, 
Peteris Vasks, Erkki-Sven Tüür, Wolfgang Rihm, James MacMillan, Michael Berkeley, Giya Kancheli, Bent Sørensen, Fazil Say ja Hans Werner Henze kanssa.

Vuodesta 2007 vuoteen 2007 Thomsen opetti Mozarteumissa Salzburgissa ja vuosina 2008–2010 Lucernen musiikkikorkeakoulussa. Nykyään Thomsen asuu sekä Saksassa ja Tanskassa. Tanskassa hän toimii perustamansa kansainvälisen musiikkifestivaalin Klassiske Dage taiteellisena johtajana. Festivaali on nauttinut kriitikoiden ylistyksestä vuodesta 2005 eli perustamisestaan lähtien.