Lumiukko (c) Snowman Enterprises

Tämä on mennyt tapahtuma.

Lumiukko

Ross Jamie Collins, kapellimestari
Vasco Federico, poikasopraano
Turun filharmoninen orkesteri

Nostalginen Lumiukko-animaatio tuo joulumielen. Raymond Briggsin tarinaan perustuvassa brittiläisessä klassikkoanimaatiossa poika ja lumiukko seikkailevat jouluyönä. Howard Blaken lumoava musiikki kruunaa elokuvan satumaisen tunnelman. Dianne Jacksonin ohjaama ja vuonna 1982 ensi-iltansa saanut elokuva voitti muun muassa parhaan lastenelokuvan BAFTA-palkinnon. Konsertissa Lumiukko-elokuva heijastetaan salin takaseinään ja koetaan elävän musiikin säestyksellä.

Turvallisuutesi on meille tärkeää. Tutustuthan korona-ajan turvallisuusohjeisiimme tästä linkistä.

Virittäydy Lumiukon tunnelmaan askartelemalla!

Esiintyjät

Ross Jamie Collins
Ross Jamie Collins
kapellimestari
Ross Jamie Collins
Ross Jamie Collins
kapellimestari

Tunteellinen ilmaisuvoima ja tekninen taituruus, Ross Jamie Collinsin eloisa nuorekkuus sekä rakkaus ison orkesterin soundiin ja kaikenlaiseen musiikkiin ovat tuoneet hänet musiikkimaailman tietoisuuteen seuraavan sukupolven kapellimestarina.

Syyskuussa 2021 Collins nimitettiin San Franciscon sinfoniaorkesterin kapellimestareiden listalle. Colburn Artistina hän on osa Lontoon Philharmonian Emerging Artists -ohjelmaa ja debytoi LontoonPhilharmonian kanssa toukokuussa 2022.

Collins on opiskellut Panula-Akatemiassa maailmankuulun Jorma Panulan oppilaana. Nyt suomalais-brittiläinen kapellimestari suorittaa kapellimestaritutkintoaan Colburn Conservatory of Musicissa Los Angelesissa, missä hän opiskelee Esa-Pekka Salosen johdolla Negaunee Conducting -ohjelmassa Salonen Fellowna.

Kaudella 2020–21 Collins on työskennellyt Esa-Pekka Salosen assistenttina Lontoon Philharmonian, NDR Elbphilharmonie Orchesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Orchester de Parisin, Houston Symphony Orchestran, Philadelphia Orchestran ja San Francisco Symphonyn kanssa.

Vasco Federico, kasvokuva
Vasco Federico
poikasopraano
Vasco Federico, kasvokuva
Vasco Federico
poikasopraano

Vasco Federico syntyi Turussa vuonna 2013 ja on puoliksi italialainen ja puoliksi portugalilainen perhetaustaltaan. Hänen ensimmäinen kappaleensa oli San Martino 8 kuukauden iässä. Hän on soittanut selloa kolmevuotiaasta alkaen Turun konservatoriossa. Vuonna 2018 Vasco aloitti lauluopinnot Turun konservatoriossa ja kiinnostui melodioiden oppimisesta niin paljon, että hän aloitti esiintymisen äitinsä ja isoisänsä kanssa Italiassa vuosina 2018–2020.

Vuonna 2020 Vasco kutsuttiin laulamaan The Voice of Finlandiin pieneen kuoroesiintymiseen. Tällä hetkellä Vasco harjoittelee laulamista Italian kansallista lasten Zecchino D´oro -laulukilpailua ja Coro dell´ Antoniano -kuoroa varten. Kilpailu pidetään Italiassa Bolognanossa vuonna 2022.