Lumiukko (c) Snowman Enterprises

Tämä on mennyt tapahtuma.

Lumiukko

Ross Jamie Collins, kapellimestari
Kuutti Lumme, poikasopraano
Turun filharmoninen orkesteri

Nostalginen Lumiukko-animaatio tuo joulumielen. Raymond Briggsin tarinaan perustuvassa brittiläisessä klassikkoanimaatiossa poika ja lumiukko seikkailevat jouluyönä. Howard Blaken lumoava musiikki kruunaa elokuvan satumaisen tunnelman. Dianne Jacksonin ohjaama ja vuonna 1982 ensi-iltansa saanut elokuva voitti muun muassa parhaan lastenelokuvan BAFTA-palkinnon. Konsertissa Lumiukko-elokuva heijastetaan salin takaseinään ja koetaan elävän musiikin säestyksellä.

Turvallisuutesi on meille tärkeää. Tilaisuudessa on käytössä koronapassi. Tutustuthan korona-ajan turvallisuusohjeisiimme tästä linkistä.

Virittäydy Lumiukon tunnelmaan askartelemalla!

Esiintyjät

Ross Jamie Collins
Ross Jamie Collins
kapellimestari
Ross Jamie Collins
Ross Jamie Collins
kapellimestari

Tunteellinen ilmaisuvoima ja tekninen taituruus, Ross Jamie Collinsin eloisa nuorekkuus sekä rakkaus ison orkesterin soundiin ja kaikenlaiseen musiikkiin ovat tuoneet hänet musiikkimaailman tietoisuuteen seuraavan sukupolven kapellimestarina.

Syyskuussa 2021 Collins nimitettiin San Franciscon sinfoniaorkesterin kapellimestareiden listalle. Colburn Artistina hän on osa Lontoon Philharmonian Emerging Artists -ohjelmaa ja debytoi LontoonPhilharmonian kanssa toukokuussa 2022.

Collins on opiskellut Panula-Akatemiassa maailmankuulun Jorma Panulan oppilaana. Nyt suomalais-brittiläinen kapellimestari suorittaa kapellimestaritutkintoaan Colburn Conservatory of Musicissa Los Angelesissa, missä hän opiskelee Esa-Pekka Salosen johdolla Negaunee Conducting -ohjelmassa Salonen Fellowna.

Kaudella 2020–21 Collins on työskennellyt Esa-Pekka Salosen assistenttina Lontoon Philharmonian, NDR Elbphilharmonie Orchesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Orchester de Parisin, Houston Symphony Orchestran, Philadelphia Orchestran ja San Francisco Symphonyn kanssa.

Kuutti Lumme, kasvokuva
Kuutti Lumme
poikasopraano
Kuutti Lumme, kasvokuva
Kuutti Lumme
poikasopraano

Kuutti Lumme (s. 2011) on aloittanut musiikkiharrastuksensa Turun Konservatorion vauvamuskarissa puolen vuoden ikäisenä. Tällä hetkellä hän opiskelee Turun Konservatoriossa taiteen perusopintoja pääaineenaan klassinen kitara ja sivuaineenaan laulu.

Lisäksi hän soittaa Turun Konservatorion "Kitaramestarit"-orkesterissa. Kkitarassa hänen opettajanaan on Hanna Kourula ja laulussa Terhi Lehtovaara.