Karen Gomyo (c) Gabrielle Revere

Romanttista ja modernia

Olli Mustonen, kapellimestari 
Karen Gomyo, viulu 
Turun filharmoninen orkesteri

Pjotr Tšaikovski: Viulukonsertto D-duuri op. 35
Aaron Copland: Fanfare for the Common Man
Einojuhani Rautavaara: Playgrounds for Angels
Bohuslav Martinu: Kaksoiskonsertto kahdelle jousiorkesterille, pianolle ja patarummuille 

Olli Mustosen suunnittelema ohjelmisto on sävelten ilotulitusta alusta loppuun. Konsertti säväyttää heti alussa yhdellä maailman kuuluisimmista viulukonsertoista. Tšaikovskin romanttisen teoksen tulkitsee Karen Gomyo, jota Kanadan luetuin lehti Globe and Mail on ylistänyt musiikin pulssin ja soinnin ymmärryksestä. Väliajan jälkeen siirrytään 1900-luvulle. Majesteettinen Fanfare for the Common Man, vaativa Playgrounds for Angels sekä hurmaava kaksoiskonsertto täydentävät toisiaan.

Turvallisuutesi on meille tärkeää. Tutustuthan korona-ajan turvallisuusohjeisiimme tästä linkistä.

Esiintyjät

Olli Mustonen (c) Heikki Tuuli
Olli Mustonen
kapellimestari
Olli Mustonen (c) Heikki Tuuli
Olli Mustonen
kapellimestari
Viulisti Karen Gomyo, kasvokuva
Karen Gomyo
viulu
Viulisti Karen Gomyo, kasvokuva
Karen Gomyo
viulu

Tokiolaissyntyisen viulistin Karen Gomyon musiikkiura sai alkunsa Montrealissa ja New Yorkissa. Sittemmin Berliiniin asettunut viulisti on työskennellyt Saksassa yhdessä muun muassa Berliinin saksalaisen sinfoniaorkesterin ja saksalaisen radio-orkesteri Deutsche Radio Philharmonie Saarbrücken Kaiserslautern kanssa.

Gomyon kansainvälisen suosion myötä hän on päässyt työskentelemään monien eri orkesterien kanssa myös Saksan ulkopuolella. Gomyon kauden 2020–2021 kohokohta oli debytointi Tšekin filharmonisen orkesterin kanssa. Konsertissa kuultiin Šostakovitšin 1. viulukonsertto Semyon Bychkovin johtamana. Kaudella 2020–2021 viulisti esiintyi myöskin ensi kertaa monen aasialaisen orkesterin, kuten Singaporen sinfoniaorkesterin ja kiinalaisen Suzhou sinfoniaorkesterin kanssa.

Gomyon suosio on kiirinyt Oseaniaan ja Pohjois-Amerikkaan. Gomyo on esiintynyt kiertueella Uuden-Seelannin sinfoniaorkesterin kanssa ja esiintynyt yhdessä Länsi-Australian sinfoniaorkesterin kanssa Perthissä. Pohjois-Amerikassa Gomyo on esiintynyt lukuisien orkesterien kanssa. Esimerkkeinä mainittakoon New Yorkin filharmonikot, Chicagon sinfoniaorkesteri ja Los Angelesin filharmonikot.