Luontosinfonia © MRP Matila Röhr Productions

Tämä on mennyt tapahtuma.

Luontosinfonia

Erkki Lasonpalo, kapellimestari 
Aili Ikonen, laulu
Chorus Cathedralis Aboensis, kuoron valmennus Paavo Hyökki
Turun filharmoninen orkesteri

Luontosinfonia on elokuva, jossa ainutlaatuinen, dokumentaarinen luontokuvaus sulautuu musiikin harmoniaan. Elokuva sai ensi-iltansa elokuvateattereissa vuonna 2019 ja saavutti suuren suosion niin yleisön kuin kriitikoidenkin taholta. Luontosinfonia koetaan nyt ensimmäistä kertaa live-esityksenä. Tunnelmallisessa ulkoilmakonsertissa elokuva esitetään screeniltä ja koetaan elävän musiikin säestyksellä hämärtyvässä loppukesän illassa.

Luontosinfonia on ylistys Suomen luonnolle. Metsän tarina ja Järven tarina -elokuvien tekijätiimin ja palkitun säveltäjän suurteos esittelee luontokuvauksen helmet teoksessa, joka vie katsojan syvälle luonnon sydämeen. Elokuvan on ohjannut Marko Röhr ja elokuvannut Teemu Liakka. Palkitun säveltäjä Panu Aaltion musiikki kuljettaa katsojan Suomen luonnon monimuotoisuuteen kaikkina vuodenaikoina. 

Tapahtuma on osa Itämeripäivää. Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa. Luontosinfonia toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa.

Katso elokuvan traileri tästä (linkki ohjautuu YouTubeen).


Muu lavaohjelma Forum Marinumin edustalla: 

klo 18:00-19:00 Itämeri lautasella-kokkikisa 
Joukkueissa: Turun yliopiston rehtori Jukka Kola sekä Åbo Akademin rehtori Moira von Wright sekä Viking Linen keittiömestari Oula Hänninen ja Smörin keittiömestari Mikko Pakola ja Turun kaupungin apulaispormestari Ville Valkonen.

klo 19.30-20:15 Paneelikeskustelu: Ilmastotekoja puhtaamman luonnon puolesta
Panelisteina: toiminnanjohtaja Aija Kaski (Pidä Saaristo Siistinä ry), vastuullisuuspäällikkö Dani Lindberg (Viking Line Oy) ja elokuvatuottaja ja -ohjaaja Marko Röhr.

Lavaohjelman juontaa Lola Odusoga.

Yhteistyössä: Itämeripäivä ja Viking Line

Konserttivieraan ohjeistus

Esiintyjät

Kapellimestari Erkki Lasonpalo
Erkki Lasonpalo
kapellimestari
Kapellimestari Erkki Lasonpalo
Erkki Lasonpalo
kapellimestari

Erkki Lasonpalon kapellimestariopinnot alkoivat Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla vuonna 2007. Vuodesta 2008 opinnot jatkuivat Sibelius- Akatemian kapellimestariluokalla professori Leif Seger-stamin johdolla. Keväällä 2011 Wegelius-säätiö myönsi Lasonpalolle tunnustusapurahan orkesterijohdon opiskelun johdosta. Kapellimestaridiplomin Lasonpalo suoritti keväällä 2012 erinomaisin arvosanoin.

Lasonpalo on vieraillut diplominsa jälkeen Turun, Helsingin, Lappeenrannan, Tampereen, Lahden, Ou-lun, Kuopion, Vaasan, Porin, Jyväskylän ja Joensuun kaupunginorkestereissa, Götenborgin ja Islannin Sinfoniaorkestereissa, Tapiola Sinfonietassa, Lapin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkestereissa, Kokko-lan Oopperassa, sekä Suomen Kansallisoopperassa. Lasonpalo on toiminut Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana vuodesta 2014. Syksyllä 2016 Lasonpalo aloitti työt Kemin kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana. Syksyllä 2017 Lasonpalo aloitti työt Mikkelin kaupunginorkesterin taiteellisena partnerina.

Viulua Lasonpalo opiskeli ensin Lahden konservatoriossa Pertti Sutisen johdolla. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli viulua vuodesta 2004 professori Mi-Kyung Leen, Päivyt Mellerin, professori Réka Szilvayn ja Tero Latvalan johdolla. Hän on toinen viulisti Postiglione jousikvartetissa, joka voitti kesällä 2009 kan-sainvälisen Night and Sun jousikvartettikilpailun.

Laulaja Aili Ikonen
Aili Ikonen
laulu
Laulaja Aili Ikonen
Aili Ikonen
laulu

Maamme arvostetuimpiin esiintyjiin lukeutuva Aili Ikonen on monipuolinen laulaja ja lauluntekijä. Ikosen ura sisältää lukuisia albumeita, big band- produktioita, Ella Fitzgerald -tulkintoja ja jazziskelmiäkin.

Suomen tämän hetken ykkösjazzlaulajaksi tituleerattu Ikonen on valloittanut kuulijoita ympäri maan herkällä mutta vahvalla tulkinnallaan ja hän säveltää ja sanoittaa omalle yhtyeelleen.  Viimeisin, yhdessä Jukka Perko Avaran kanssa keväällä 2019 julkaistu albumi ”Laulu keskeneräinen” pureutuu 60-luvun lauluntekijyyteen suomenkielisin uusin käännöksin.

Ikonen esiintyy laaja-alaisesti aikamme huippuartistien kuten Jukka Perkon ja Hectorin kanssa.Häntä on kuultu lukuisten orkesterien kuten Radion sinfoniaorkesterin, Umo Jazz Orchestran, Turun filharmonisen orkesterin, Norrbotten Big Bandin, Tampere Fiilharmonian kuin Dallapénkin solistina. Ikosen laulua ja musiikkia on voinut kuulla myös kokoonpanoissa Kvalda, Hereä ja kolmesta laulavasta siskosta koostuva Ikosen Siskot. Ikonen tunnetaan nykyisin myös legendaarisen Rajaton-lauluyhtyeen uutena jäsenenä. 

Chorus Cathedralis Aboensis
Chorus Cathedralis Aboensis
kuoro
Chorus Cathedralis Aboensis
Chorus Cathedralis Aboensis
kuoro

Chorus Cathedralis Aboensis (CCA) on orkesterisäestyksellisiin suurteoksiin erikoistunut sinfoniakuoro. CCA toimii tiiviissä yhteistyössä Turun filharmonisen orkesterin (TFO) sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kanssa. Kuoro on perustettu 1982 ja sen taiteellisena johtajana toimii Paavo Hyökki.

CCA-kuoron laajaan kantaohjelmistoon kuuluvat kaikki keskeisimmät kirkkomusiikkiteokset kuorolle ja orkesterille. Kuoro on esiintynyt muun muassa Helsingin ja Lohjan kaupunginorkesterien, Jyväskylä Sinfonian, Radion sinfoniaorkesterin, Sinfonia Lahden, Tampere Filharmonian ja Tapiola Sinfoniettan konserteissa ja laulanut lukuisien tunnettujen solistien kanssa. Kuoro pitää myös a cappella -konsertteja. Viime vuoden keväällä CCA esiintyi Turun ystävyyskaupungissa Kölnissä. 

Vuonna 2017 CCA toimi oopperakuorona Müller-Berghausin Die Kalewainen in Pochjola- oopperassa Logomossa ja Turun musiikkijuhlilla Wagnerin Parsifalin konserttiversiossa. Samana vuonna kuoro kantaesitti Pauliina Isomäen Vuorisaarna-oratorion. Timo-Juhani Kyllösen oratorio-ooppera Unohdetut sankarit esitettiin helmikuussa 2020. 

Vuonna 2019 CCA asetettiin ehdolle International Classical Music Awards - kuorosarjassa, ja kuoron levytys Christus am Ölberge, Elegischer Gesang TFO:n kanssa oli ehdokkaana Vuoden Klassinen sarjassa Emma-gaalassa.