Sagas (c) Martin Grip

Tämä on mennyt tapahtuma.

SAGAS – Orchestral Fantasy Music

Juontajamuutos: Juha-Pekka Mikkola korvaa Orvar Säfströmin. 

Emil Eliasson, kapellimestari
Sabina Zweiacker, sopraano
Juha-Pekka Mikkola, juontaja
Turun filharmoninen orkesteri

 Ramin Djawadi: Game of Thrones - Jenny of Oldstones / The Rains of Castamere / The Children
Harry Gregson-Williams: The Chronicles of Narnia -
 The Wardrobe / To Aslan’s Camp
Joe Hisaishi: Princess Mononoke - The Legend of Ashitaka
Mark Knopfler: The Princess Bride
Once upon a time… Storybook Love
Howard Shore: Lord of the Rings: The Fellowship of The Ring
Breaking the Fellowship 
Emilíana Torrini, Frans Walsh, Howard Shore: The Lord of the Rings: The Two Towers – Gollum’s Song
Howard Shore, Annie Lennox, Fran Walsh: The Lord of the Rings: The Return of the King – Into the West
John Williams: Harry Potter
Hedwig’s Theme
John Williams: Harry Potter – Harry
’s Wondrous World
Basil Poledouris: Conan the Barbarian – Anvil of Crome / Funeral Pyre
Jeremy Soule: Skyrim
The Dragonborn Comes

Ilmiömäisen suosittu SAGAS tekee paluun uusittuna versiona! Vuonna 2015 konsertit möivät ennätyksellisen nopeasti loppuun, ja vuoden 2020 SAGAS on järjestyksessään jo viides yhteistyökonsertti suosittuja elokuva- ja pelimusiikkikonsertteja tuottavan Underscore Productions Oy:n kanssa. Konsertit vievät kuulijan jälleen huikealle seikkailulle fantasian maailmaan. Iltojen aikana Game of Thrones, Taru sormusten herrasta, Harry Potter, Skyrim ja monet muut tv-sarjat, elokuvat ja pelit heräävät henkiin soundtrackiensa kautta.

Kuva: Sagas (c) Martin Grip 

Esiintyjät

Emil Eliasson
Emil Eliasson
kapellimestari
Emil Eliasson
Emil Eliasson
kapellimestari

Ruotsalainen kapellimestari Emil Eliasson on työskennellyt aikamme arvostetuimpien muusikoiden kanssa sekä johtanut Pohjoismaiden merkittävimpiä yhtyeitä.

Eliasson tekee yhteistyötä Royal Swedish Operan, the Royal Stockholm Philharmonic Orchestran, Norrköpingin, Helsingborgin ja Gävlen sinfoniaorkestereiden, the Nordic Chamber Orchestran, Dalasinfoniettanin, Norrlandsoperan ja Wermlandsoperan orkestereiden sekä the Royal Swedish Navy Bandin kanssa. Vuonna 2017 hän johti Kööpenhaminan oopperafestivaalin televisioidun päätöskonsertin.

Eliasson on kokenut oopperakapellimestari. Hän on työskennellyt useassa Royal Swedish Operan tuotannossa, kuten Straussin Elektrassa, Salomessa ja Ruusuritarissa sekä Wagnerin Valkyyriassa. Hän on lisäksi johtanut oopperatuotantoja Läckö Court Operassa, Wermlandin oopperassa sekä Tukholman University Collega Operassa.  

Eliasson opiskeli Tukholman Royal College of Musicissa B. Tommy Anderssonin, Glenny Mossopin ja Daniel Hardingin johdolla. Hän on johtanut Collegen orkesteria Joel Engströmin MaydayPayday-oopperan kantaesityksessä Tukholman Folkoperanissa. Hän on osallistunut Herbert Blomstedtin mestarikursseille ja hänet palkittiin kolme peräkkäistä vuotta Royal Swedish Academy of Musicin kansallisella apurahalla. Syksyllä 2015 Emil sai Crusell-apurahan, joka myönnetään lupaavalle ruotsalaiselle kapellimestarille joka toinen vuosi.

Sabina Zweiacker
Sabina Zweiacker
sopraano
Sabina Zweiacker
Sabina Zweiacker
sopraano

Sabina Zweiacker opiskeli klassista laulua Malmön musiikkiakatemiassa. Vuonna 2013 hän teki ylistetyn pelimusiikkidebyyttinsä JOYSTICK 5.0 -konsertissa Malmön sinfoniaorkesterin kanssa. Siitä lähtien hän on lumonnut yleisöjä loppuunmyydyissä Underscoren konserteissa muun muassa Oslon filharmonisen orkesterin, Royal Stockholm Philharmonien ja Göteborgin sinfoniaorkesterin kanssa. Vuodesta 2015 alkaen hän on ollut Ruotsin radion sinfoniaorkesterin solistina, nyt yhteensä kuutena peräkkäisenä vuotena. Sabinan sooloalbumi on tuotannossa, ja julkaistaan talven aikana.

Juha-Pekka Mikkola
Juha-Pekka Mikkola
juontaja
Juha-Pekka Mikkola
Juha-Pekka Mikkola
juontaja