Julian Rachlin, Saran McElravy

Tämä on mennyt tapahtuma.

PERUUTETTU: Valovoimaa

Julian Rachlin, kapellimestari ja viulu
Sarah McElravy, alttoviulu

Turun filharmoninen orkesteri

Johann Sebastian Bach: Kaksoiskonsertto d-molli BWV 1043
Franz Schubert: Sinfonia nro 8 h-molli ”Keskeneräinen”
Max Bruch: Romanssi alttoviululle ja orkesterille F-duuri op. 85
Johannes Brahms: Haydn-muunnelmat op. 56a

Huom.! Ohjelmassa muutos alkuperäisiin tietoihin. Bruchin kaksoiskonsertto ja Tšaikovskin Romeo ja Julia jäävät pois. Tilalla kuullaan myöhäisbarokin helmi ja Bachin suosituimpiin teoksiin kuuluva kaksoiskonsertto Rachlinin ja McElravyn esittämänä sekä McElravyn tulkinta Bruchin kauniista Romanssista. Schubertin sinfoniaklassikko "Keskeneräinen" ja Brahmsin Haydn-muunnelmat pysyvät ohjelmassa. 

Julian Rachlinin ja Sarah McElravyn valovoimainen yhteissoitto hullaannutti yleisön vuonna 2017. Maailman merkittävimmillä konserttilavoilla esiintyvät tähtitaiteilijat tulkitsevat duona Bruchin mieleenpainuvan kaksoiskonserton. Konsertti hellii romantiikan musiikin ystäviä, kun koko ohjelmisto on täynnä aikakauden keskeisimpien säveltäjien teoksia. Kaksoiskonserton jälkeen uppoudutaan Schubertin klassikkoaseman saavuttaneeseen sinfoniaan ja muunnelmamestari Brahmsin Haydnin kunnioitukseen.

Esiintyjät

Julian Rachlin (c) Ashley Klassen
Julian Rachlin
kapellimestari ja viulu
Julian Rachlin (c) Ashley Klassen
Julian Rachlin
kapellimestari ja viulu

Viulisti, alttoviulisti ja kapellimestari Julian Rachlin on aikamme arvostetuimpia muusikoita. Ensimmäiset 30 vuotta urastaan hän on esiintynyt solistina maailman johtavien kapellimestarien ja orkesterien kanssa. Rachlin on Royal Northern Sinfonian, Turun filharmonisen orkesterin ja Kristiansandin sinfoniaorkesterin päävierailija.

Rachlinin tulevan kauden kohokohtiin kuuluu Indianapoliksen sinfoniaorkesterin kauden avaaminen kapellimestari Krzysztof Urbańskin kanssa. Muita kohokohtia ovat lisäksi esiintymiset Los Angelesin filharmonikoiden, Wienin filharmonikoiden, Israelin filharmonikoiden sekä Mariinskin orkesterin kanssa. Lisäksi Rachlin johtaa tällä kaudella muun muassa Chicagon sinfoniaorkesteria, Birminghamin sinfoniaorkesteria, Varsovan filharmonikoita ja Prahan filharmonikoita sekä tekee kiertueen Japaniin Münchenin sinfoniaorkesterin kanssa.

Liettuassa syntynyt Rachlin muutti Wieniin 1978. Hän opiskeli viulunsoittoa Boris Kuschnirin ja Pinchas Zukermanin johdolla Wienin konservatoriossa. Voitettuaan Euroviisujen vuoden nuorimman muusikon palkinnon vuonna 1988, hänestä tuli nuorin Wienin filharmonisen orkesterin kanssa koskaan soittanut solisti. Hän debytoi orkesterin kanssa Riccardo Mutin johdolla.

Rachlinin levytykset Sony Classical, Warner Classics ja Deutsche Grammophon -levymerkeille ovat saaneet ylistystä. Rachlin on myös UNICEFin hyväntahdonlähettiläs. Julian Rachlin soittaa vuodelta 1704 peräisin olevalla Stradivarius-viululla ja vuoden 1785 Lorenzo Storioni -alttoviululla. Soittimet omistaa Dkfm. Angelika Prokopp -instituutti.

Sarah McElravy (c) Julia Wesely
Sarah McElravy
alttoviulu
Sarah McElravy (c) Julia Wesely
Sarah McElravy
alttoviulu

Teokset

Max Bruch
Kaksoiskonsertto e-molli op. 88
Pjotr Tsaikovski
Romea ja Julia, alkusoittofantasia
Frans Schubert
Sinfonia nro 8 b-molli "keskeneräinen"
Johannes Brahms
Haydn-muunnelmat op. 56a