Emma Salokoski

Tämä on mennyt tapahtuma.

Music of Eva Dahlgren

Anna-Maria Helsing, kapellimestari
Emma Salokoski, laulu
Maria Ylipää, laulu

Turun filharmoninen orkesteri

Pohjoismaiden suosikkiartisti Eva Dahlgrenin uraan mahtuu paljon tarttuvamelodisia hittejä. Dahlgrenin tuotannon pariin heittäytyy musiikillinen kameleontti ja monipuolinen tulkitsija Emma Salokoski. Illan aikana kuullaan lauluja ”Jag vill se min älskade komma från det vilda” -albumilta, jonka Dahlgren on tehnyt Esa-Pekka Salosen, säveltäjä Anders Hillborgin ja Ruotsin radion sinfoniaorkesterin kanssa. Lisäksi ilta tarjoaa Emma-palkitun Salokosken omia kappaleita orkesterisovituksina. Tuloksena on tunnelman kattoon nostattava unohtumaton elämys!

Esiintyjät

Anna-Maria Helsing CREDIT Timo Heikkala
Anna-Maria Helsing
kapellimestari
Anna-Maria Helsing CREDIT Timo Heikkala
Anna-Maria Helsing
kapellimestari

Anna-Maria Helsingillä on erinomainen maine Skandinavian johtavissa orkestereissa ja oopperataloissa. Vuosina 2010–2013 Helsing toimi Oulu Sinfonian ylikapellimestarina, ollen samalla ensimmäinen naiskapellimestari suomalaisorkesterin johdossa.

Ruotsalais-suomalainen kapellimestari on johtanut lyhyessä ajassa kaikkia Suomen ja Ruotsin merkittävimpiä orkestereita, kuten Suomen radion sinfoniaorkesteria, Helsingin kaupunginorkesteria, Tampere Filharmoniaa, Tapiola Sinfoniettaa, Tukholman kuninkaallista filharmonista orkesteria, Göteborgin sinfoniaorkesteria, Ruotsin radion sinfoniaorkesteria, Malmön sinfoniaorkesteria, Norrköpingin sinfoniaorkesteria, Islannin sinfoniaorkesteria sekä Odensen sinfoniaorkesteria.

Lisäksi hän on johtanut muun muassa Lontoon Philharmonia-orkesteria, BBC Philharmonicia, BBC Concert Orchestraa, Tanskan kansallisoopperaa, Ruotsin kansallisoopperan orkesteria, Göteborgin oopperaa sekä Malmön oopperan orkesteria.

Opiskeltuaan Leif Segerstamin kapellimestariluokalla Helsing valittiin Allianz Cultural Foundationin kansainväliseen kapellimestariakatemiaan opiskelemaan Esa-Pekka Salosen ja Gustavo Dudamelin johdolla. Vuonna 1999 hän voitti ensimmäisen palkinnon International Competition for 20th Century Music for Young Artists –kilpailussa Varsovassa.

Emma Salokoski CREDIT Viivi Huuska
Emma Salokoski
laulu
Emma Salokoski CREDIT Viivi Huuska
Emma Salokoski
laulu

Emma Salokoski on helsinkiläissyntyinen laulaja-lauluntekijä, musiikillinen kameleontti ja monipuolinen tulkitsija. Eri musiikinlajien kanssa viihtyvä taiteilija on tehnyt uraa laulajana  vuodesta 2000, ja tehnyt yhteistyötä maamme eturivin muusikoiden kanssa niin Suomessa kuin ulkomailla. Hän on julkaissut levyjä aktiivisesti koko 2000-luvun ajan mm. Ilmiliekki Quartetin, Maria Ylipään ja jazzorkesteri UMOn sekä omien Quintessence- ja Emma Salokoski Ensemble -yhtyeidensä kanssa.

Emma Salokoski on valmistunut laulupedagogiksi tanskalaisesta Complete Vocal Institutesta. Hän johtaa Emma Salokoski Voices -kuoroa ja tekee poikkitaiteellista työtä säveltäjänä ja konseptualistina. Punaisena lankana kaikissa hänen esityksissään ovat laulujen tarinat, niiden henki ja läsnäolo.

Teokset

Konsertissa kuultavat kappaleet

Andrea Tarrodi: Paradisfåglar
Eva Dahlgren (sov. M. Hassinen): Jag klär av mig naken
Anders Hillborg: En gul böjd banan  

Anders Hillborg: Innan kärleken kom   
Lauri Salokoski: Omani uni   
Eva Dahlgren (sov.
A. Glenmark): Resan  

Väliaika 

Jimmy López Bellido: Fiesta!
Eva Dahlgren / Anders Hillborg: Stenmannen     
Anders Hillborg: När en vild röd ros slår ut doftar hela skogen   

Anders Hillborg: Kväll            
Eva Dahlgren (sov. Anders Hillborg): Jorden är ett litet rum      
Anders Hillborg: Vild i min mun