Leif Segerstam (c) Anna Flegontova

This is a past event.

City of Turku Independence Day Gala Concert 2022

Leif Segerstam, conductor
Gabriel Suovanen, baritone
Turku Philharmonic Orchestra

Come celebrate Independence Day with us! We offer a serving of Finnish music, topped off as usual with Sibelius´ Finlandia and the national anthem. Leif Segerstam, Honorary Conductor of the Turku Philharmonic, conducts this concert. The programme is still evolving.

Tickets are free and will be distributed on Saturday 19th November at noon.

 

Artists

Gabriel Suovanen, kasvokuva
Gabriel Suovanen
baritoni
Gabriel Suovanen, kasvokuva
Gabriel Suovanen
baritoni

Baritoni Gabriel Suovanen syntyi Tukholmassa ja aloitti musikaalisen uransa jo nelivuotiaan soittamalla viulua. 1993–1994 hän opiskeli laulua Sibelius-Akatemiassa ja jatkoi sen jälkeen lauluopintonsa Tukholman oopperakoulussa. Hänellä on takanaan monia kilpailumenestyksiä mm. Timo Mustakalliokilpailun voitto 1998 ja Lappeenrannan laulukilpailujen voitto. 1997–1998 hän oli Ruotsin radion ’Artist in residence’ ja teki sinä aikana suuren määrän nauhoituksia.

Suovanen on vieraillut tunnetuissa oopperataloissa kuten Suomen kansallisoopperassa, Savonlinnan oopperajuhlilla, Tukholman kuninkaallisessa oopperassa, Komische Oper Berlinissä sekä Théâtre Royal de la Monnaiessa ja Barcelonan Liceu oopperassa. Hänen rooleihinsa ovat kuuluvat Papageno, Don Giovanni, Jevgeni Onegin, Guglielmo (Cosi fan tutte), Valentin (Faust), Escamillo (Carmen) ja Aulis Sallisen Kullervo. Oopperauransa ohella Suovanen esiintyy mielellään konserteissa. Hän on esittänyt konserttiversion Schumannin oopperasta Genoveva Helsingissä, Faurén Requiem Vladimir Ashkenazyn johdolla San Franciscossa ja Schubertin Winterreise pianistin, kapellimestarin ja säveltäjän Ralf Gothonin kanssa. Suovanen on levyttänyt mm. BIS ja Ondine levymerkeille.