Solistit Maria Lund ja Tero Harjunniemi, kasvokuvat

This is a past event.

May Day Concert: Volare!

Antti Rissanen, conductor
Maria Lund, vocals
Tero Harjunniemi, vocals
Turku Philharmonic Orchestra

Some of the finest Italian popular music is showcased at our traditional May Day concert. From film music to chart hits, Maria Lund and Tero Harjunniemi take the audience through perennial favourites such as Con te partiro, Mambo italiano, Time for us, O sole mio and La strada. Antti Rissanen is an old hand at conducting programmes of popular music.

Your safety is important to us. See safety instructions during corona time.

Artists

Maria Lund, kasvokuva
Maria Lund
laulu

Vuonna 1983 Saksassa syntynyt Maria Lund muutti Suomeen vuonna 2004. Hän on ottanut yksityisiä lauluopintoja 14-vuotiaasta alkaen. Pianon- ja harpunsoittoa hän on opiskellut vuosina 1991–2001. Lisäksi tanssiharrastus on seurannut mukana aina.

Lundilla on ollut vierailijakiinnityksiä muun muassa Tampereen Teatteriin, Teatteri Eurooppa Neljään, Seinäjoen kaupunginteatteriin, Tampereen Työväen Teatteriin, Jyväskylän Kaupunginteatteriin, Kouvolan Teatteriin, Turun Samppalinnaan ja Helsingin kaupunginteatteriin. Lundin merkittävimpiä rooleja ovat muun muassa Marian rooli West Side Storyssä, Elizan rooli My Fair Ladyssä, Veeran rooli Kaunis Veerassa, Marian rooli Sound of Musicissa sekä Sugarin rooli Piukoissa Paikoissa.

Myös omat konsertit ovat Lundille tärkeitä. Hän on yli 20 vuoden ajan esiintynyt ympäri Suomea erilaisissa kokoonpanoissa ja hänen tavaramerkikseen on noussut ohjelmiston monipuolisuus. Lund puhuu sujuvasti suomea, saksaa, ranskaa, romaniaa sekä englantia. Maria Lundin Universal Musicin kanssa levyttämä Ajan sävel -albumi möi kultaa vuonna 2009. Lundille myönnettiin Kullervo Linna -palkinto vuonna 2010. Maria Lund asuu Porvoossa, ja hänen perheeseensä kuuluu puoliso, kolme lasta sekä kissa ja koira.

Tero Harjunniemi, kasvokuva
Tero Harjunniemi
laulu
Tero Harjunniemi, kasvokuva
Tero Harjunniemi
laulu

Tero Harjunniemi on tamperelainen freelancer-tenori. Konservatorion ja yksityisten laulutuntien (suomessa, saksassa ja italiassa) sekä mestarikurssien myötä hän on luonut uraa ympäri Suomea. Harjunniemi on vieraillut Suomen kansallisoopperassa, Tampereen, Joensuun, Porin, Kokkolan ja Oulun oopperoissa, Tampereen teatterissa, Kotkan kaupunginteatterissa, Tampereen Komediateatterissa sekä Imatran teatterissa.

 Harjunniemen monipuolinen repertuaari koostuu musikaaleista, oopperoista, opereteista, italialaisista lauluista, kirkollisista teoksista sekä omasta tuotannosta. Kaudella 22/23 Harjunniemi esittää Leonard Bernsteinin Candide-operetin Candiden roolin Helsingin Savoy-teatterissa sekä Kuopion musiikkitalossa.

Harjunniemi on esittänyt Maria Lundin kanssa Volare-konsertin sekä Pori Sinfoniettan että Kymi Sinfoniettan kanssa vuonna 2021. Syksyllä 2021 julkaistiin Harjunniemen säveltämä Sydän vain rakastaa -soolokappale, joka oli tilaustyö TampereMissio ry:n 140-vuotisjuhlakappaleeksi. Muita menneitä kohokohtia ovat muun muassa esiintyminen Teatro Productionsin Kaunis Helena -tuotannossa sekä Lagus Productionsin Strauss-juhlakonsertissa vuonna 2020.