Olli Mustonen (c) Heikki Tuuli

This is a past event.

Cancelled: Storytelling mode

Olli Mustonen, conductor
Janne Thomsen, flute
Turku Philharmonic Orchestra

Petr Tchaikovsky: Voyevoda op. 78
Carl Nielsen: Flute Concerto
Jean Sibelius: Nocturne op. 51/3
Nikolai Rimsky-Korsakov: Sheherazade op. 35

Here, our Artistic Director Olli Mustonen has come up with a programme from the world of fairy tales and in a storytelling mode. Janne Thomsen is one of Denmark’s most prominent flautists and performs the Flute Concerto of her great compatriot Carl Nielsen in this opening concert of our spring season. Sibelius’s lovely Nocturne is from his incidental music to the play Belshazzar’s Feast. Tchaikovsky’s handsome tone poem Voyevoda, based on a poem of the same name, provides a brilliant opening to a programme that concludes equally brilliantly in the world of the Arabian Nights with Rimsky-Korsakov’s Sheherazade.

Your safety is important to us. See safety instructions during corona time.

 

Artists

Huilisti Janne Thomsen, kasvokuva
Janne Thomsen
huilu
Huilisti Janne Thomsen, kasvokuva
Janne Thomsen
huilu

Tanskalaisen huilistin Janne Thomsenin ilmeikkäät ja lämpimät tulkinnat ovat vakiinnuttaneet hänen paikkansa kysyttynä solistina.

Janne Thomsen aloitti musiikkiopintonsa neljän vuoden iässä, ja myöhemmin hänet on nimitetty Tanskan Vuoden nuoreksi muusikoksi. Thomsen on opiskellut Lontoon Royal Academy of Musicissa ja Pariisin konservatoriossa. Thomsen on voittanut kansainvälisiä huilukilpailuja niin Prahassa, Pariisissa, Roomassa, Wienissä kuin Bostonissakin. Työstään musiikin hyväksi Lontoon Royal Academy of Music on myöntänyt Thomsenille Associate of the Royal Academy of Music (ARAM) -kunniapalkinnon.

Thomsen on intohimoinen kamarimuusikko ja solistiesiintyjä. Hän on esiintynyt muun muassa Tanskan radion sinfoniaorkesterin, English Chamber Orchestran, Salzburg Cameratan, Vienna Chamber Orchestran ja Tšekin filharmonisen orkesterin kanssa. Thomsen on tehnyt yhteistyötä muun muassa säveltäjien Sofia Gubaidulina, 
Peteris Vasks, Erkki-Sven Tüür, Wolfgang Rihm, James MacMillan, Michael Berkeley, Giya Kancheli, Bent Sørensen, Fazil Say ja Hans Werner Henze kanssa.

Vuodesta 2007 vuoteen 2007 Thomsen opetti Mozarteumissa Salzburgissa ja vuosina 2008–2010 Lucernen musiikkikorkeakoulussa. Nykyään Thomsen asuu sekä Saksassa ja Tanskassa. Tanskassa hän toimii perustamansa kansainvälisen musiikkifestivaalin Klassiske Dage taiteellisena johtajana. Festivaali on nauttinut kriitikoiden ylistyksestä vuodesta 2005 eli perustamisestaan lähtien.