Aili Ikonen CREDIT Tero Ahonen

This is a past event.

Only online concert: May Day Concert 2021

Jaakko Kuusisto, conductor
Aili Ikonen, vocals
Turku Philharmonic Orchestra

What would May Day be without a concert? In a spring celebration, charismatic and diverse singer Aili Ikonen performs her own hits and covers from various artists, accompanied by a symphony orchestra. Hailed as Finland’s leading jazz singer today, she has charmed listeners around the country with her sensitive yet powerful performances. The orchestra is conducted by musical polymath Jaakko Kuusisto.

Artists

Aili Ikonen (c) Tero Ahonen
Aili Ikonen
laulu
Aili Ikonen (c) Tero Ahonen
Aili Ikonen
laulu

Maamme arvostetuimpiin esiintyjiin lukeutuva Aili Ikonen on monipuolinen laulaja ja lauluntekijä. Ikosen ura sisältää lukuisia albumeita, big band- produktioita, Ella Fitzgerald -tulkintoja ja jazziskelmiäkin.

Suomen tämän hetken ykkösjazzlaulajaksi tituleerattu Ikonen on valloittanut kuulijoita ympäri maan herkällä mutta vahvalla tulkinnallaan ja hän säveltää ja sanoittaa omalle yhtyeelleen.  Viimeisin, yhdessä Jukka Perko Avaran kanssa keväällä 2019 julkaistu albumi ”Laulu keskeneräinen” pureutuu 60-luvun lauluntekijyyteen suomenkielisin uusin käännöksin.

Ikonen esiintyy laaja-alaisesti aikamme huippuartistien kuten Jukka Perkon ja Hectorin kanssa.Häntä on kuultu lukuisten orkesterien kuten Radion sinfoniaorkesterin, Umo Jazz Orchestran, Turun filharmonisen orkesterin, Norrbotten Big Bandin, Tampere Fiilharmonian kuin Dallapénkin solistina. Ikosen laulua ja musiikkia on voinut kuulla myös kokoonpanoissa Kvalda, Hereä ja kolmesta laulavasta siskosta koostuva Ikosen Siskot. Ikonen tunnetaan nykyisin myös legendaarisen Rajaton-lauluyhtyeen uutena jäsenenä.